Domotica

Domotica is het domein van huiselijke elektronica (Home Electronics). Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.

De officiële definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica zorgt voor een toenemende mate van comfort en veiligheid binnen uw woning, welke uitermate geschikt gecombineerd kan worden met een actieve vorm van energiebesparing.

Domotica toepassingen:

 • Domotica toegepast met het oog op uw veiligheid
 • Domotica voor comfort en voor efficiënt huishouden
 • Domotica voor uw energiebeheer
 • Domotica voor informatie en telematica
 • Domotica als entertainment

Oplossing 1 - Verlichting

Domotica is een veelomvattend begrip. Met Domotica kunt u veel kanten op, er zijn zelfs zoveel mogelijkheden dat er bijna niets is wat onmogelijk is!

Wilt u bijvoorbeeld dat uw tuinverlichting/buitenverlichting aan gaat als u thuiskomt en deze zelfs ook nog intelligent schakelt, door rekening te houden met de zonsondergang? En deze ook nog van binnen kunnen bedienen?

Of als u thuiskomt dat de thuiskomstverlichting aanspringt en voor u een looppad richting de garderobe maakt om uw jas op te hangen? Zo komt u nooit meer in een donker huis thuis!

Enkele voorbeelden die allemaal mogelijk zijn, bij Domotic Automation bent u aan het goede adres, wij denken met u mee en zoeken voor u dé maatwerkoplossing die bij uw wensen en eisen passen.

Oplossing 2 - Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is ook een vorm van Domotica. Immers u voelt zich met een inbraakbeveiligingssysteem veiliger, wat de comfort en de veiligheid van het woongenot zal verhogen.

 • Inbraakbeveiligingssystemen (bedraad en draadloos)
 • Brandbeveiligingssystemen
 • Toegangscontrolesystemen
 • Camerasystemen
 • Individuele alarmeringssystemen (zorgcontrole en alarmen)
 • Beveiligingsadvies

Inbraken bij bedrijven en woningen zijn helaas schering en inslag en dus ook niet meer weg te denken uit de huidige samenleving.

Iedere dag staat er wel weer in de media dat er ergens is ingebroken of met fors geweld een woning is binnengedrongen! Wie kent niet de voorbeelden dat er ergens is ingebroken en alles overhoop is gehaald. Het gevoel dat iemand door uw spullen is gegaan en bij u binnen heeft gestaan is moeilijk te verwerken. Steeds meer legt de politiek de verantwoording voor het tegengaan van inbraak bij de particulier en de ondernemer zelf.

Om in de wens van de ondernemer en particulier te voldoen heeft Domotic Automation voor iedere situatie een inbraakbeveiligingsoplossing, om er voor te zorgen dat het risico van een inbraak tot een minimum beperkt wordt.